Доступність посилання

ТОП новини

Арбузов назвав «нікчемними» звинувачення ГПУ


Сергій Арбузов
Сергій Арбузов

Колишній перший віце-прем’єр Сергій Арбузов заявляє, що вважає «абсурдними і юридично нікчемними» обвинувачення Генеральної прокуратури проти нього в незаконному фінансуванні на суму 220 мільйонів гривень.

Як йдеться в заяві прес-служби Арбузова, ані йому, ані його адвокатам нічого не відомо про підозру в справі щодо приватизації «Укртелекому», про повідомлення якої Арбузову 5 травня заявили в ГПУ.

«Генеральна прокуратура поки не потрудилася поставити Сергія Арбузова до відома про даний факт, обмежившись коротким повідомленням на своєму сайті. Причина цього, на думку Сергія Арбузова, в тому, що в прокуратурі розуміють абсурдність і юридичну нікчемність даних звинувачень. Сергій Арбузов не мав ніякого відношення ні до приватизації «Укртелекому», ні до виділення грошей держбюджету на створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі Арбузова заявили, що метою звинувачень ГПУ є «відвернути увагу громадськості від того факту, що Інтерпол зняв з розшуку більшість представників колишньої влади через відсутність складу злочину в їх діях, фактично визнавши політично мотивованими ті звинувачення, які з боку ГПУ висувалися раніше».

Водночас в Арбузова заявили, що він готовий співпрацювати зі слідством.

5 травня Генеральна прокуратура України повідомила, що направила підозру Арбузову у розтраті у розслідуванні невиконання товариством з обмеженою відповідальністю «ЄСУ» умов приватизації «Укртелекому» щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення (ТМСП) і приватизації 92 % державного пакета акцій «Укртелекому» за заниженою вартістю.

Як додали у відомстві, вирішується питання про оголошення Арбузова в міжнародний розшук та обрання йому судом запобіжного заходу.

Як заявляли силовики, від жовтня 2010 року по липень 2013 року тодішній президент України Віктор Янукович «за попередньою змовою з групою осіб», зокрема з прем’єром, міністром фінансів, службовими особами «Укртелекому», «зловживаючи своїм службовим становищем», організували фінансування за рахунок держбюджету будівництво телекомунікаційної мережі спецпризначення, «внаслідок чого заволоділи майном – державними коштами на загальну суму 220 мільйонів гривень».

XS
SM
MD
LG