Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрили унікальний Музей новин

Другого березня в «Мистецькому Арсеналі» розпочав роботу перший в Україні Музей новин, присвячений 20-річчю «ТСН» – «Телевізійної служби новин» телеканалу «1+1». У 10 виставкових залах представлена експозиція про виробництво і вплив новин, разючі історії журналістів, а також найбільш значущі артефакти незалежної України, зони віртуальної реальності та інтерактиви.

Серед унікальних експонатів – тріумфальні статуетки з «Євробачення» Джамали і Руслани; чемпіонський прапор за версією WBC Віталія Кличка; легендарний прапор, що його політик В'ячеслав Чорновіл разом зі своїми соратниками заносив до Верховної Ради 24 серпня 1991 року; чернетка Акту проголошення Незалежності України з особистого архіву дисидента Левка Лук’яненка; «Кобзар», який літав у космос із Леонідом Каденюком; олімпійська медаль Лілії Подкопаєвої тощо.

«Музей новин – це проект, який порушує одне з найбільш насущних «проклятих питань» сучасності: як орієнтуватися у світі, переповненому інформацією? Хто продукує усі ці терабайти новин, як і на що це впливає, яка його темна сторона, а яка світла?» – наголосила директор «Мистецького Арсеналу» Олеся Островська.

Зображення 16x9

Андрій Дубчак

Засновник проєкту Donbas Frontliner.

Розповідаю про війну на Донбасі через історії військових і цивільнихhttps://www.instagram.com/andriy.dubchak

Фотограф. Кореспондент. На Радіо Свобода працюю з лютого 2003 року. Виконую функції редактора інтернет-сайту, займаюсь мультимедіа, SEO, фотографією, пишу. Народився 1976 року в місті Калинівка Вінницької області. Закінчив механічний факультет ВДСГІ, КПІ ФІОТ, «Журналістика цифрового майбутнього» Могилянської школи журналістики.  Лауреат конкурсу Lovie Awards у номінації Інтернет-відео за «​відео з йолки». Фіналіст конкурсу European Media Digital Award 2019 у номінації «Engagement». Золота медаль шостого міжнародного конкурсу репортерської фотографії LifePressPhoto у номінації «Гарячі новини (одиночне фото)»

XS
SM
MD
LG