Доступність посилання

ТОП новини

Невиконання гуманітарного права, це найбільш мерзенне, чого може допуститися держава – КСМ Росії (відео)


Радіо Свобода сконтактувало з російською організацією Комітет солдатських матерів. Ми запитали, чи розшукують російські матері своїх дітей. Там сказали: після того, як українська сторона почала публікувати відео з військовополоненими, їхні родичі почали їх шукати.

Щодо померлих військових то, оскільки Росія ще до 2 березня не визнавала свої втрати, то можливості забрати тіла поки що немає.

В СБУ назвали середній вік російських військовополонених. Згідно із захопленими документами, у більшості з тих, хто перебуває в українському полоні, не виповнилося й 22-х, 23-х років. 1 березня на Сумщині відбувся обмін військовополоненими, де обміняли 5-х учасників тероборони на одного російського офіцера військової поліції. 2 березня влада України ухвалила рішення видавати російських полонених їхнім матерям, але за умови, якщо ті самі приїдуть за ними в Україну. Про це, зокрема, повідомив радник голови МВС України Антон Геращенко. Також опубліковані телефони та електронна адреса, за якими російські матері можуть зв'язатися з владою України щодо своїх синів, на офіційних ресурсах Служби безпеки України та Міністрества внутрішніх справ.

Послухайте коментар із цього приводу відповідального секретаря Союзу Комітетів солдатських матерів Росії, Валентини Мельникової.
XS
SM
MD
LG