спецпроекти інфографіка новини фото відео
Розсилка Розклад про нас наш кодекс зворотній зв'язок

долучайтеся:

про проект

інструкція

Вони пройшли гарячі точки війни на Донбасі, втратили побратимів та опанували нові професії. За цей час змінився їхній стиль життя і навіть цінності. Кожен крок на цьому шляху супроводжувався необхідністю зробити вибір – вибір, який змінить все.

Завдяки інтерактивному відео ви зможете ухвалювати життєво важливі рішення разом із героями: поїхати з України чи залишитися, піти добровольцем чи ухилитися від призову, відкрити власний бізнес чи розпочати службу за контрактом.

Своїми історіями з Радіо Свобода поділилися троє українських військовослужбовців: Дмитро Крикун, Юлія Євдокимова і Дмитро Якорнов.

Щоразу, коли герой відео опинятиметься перед вибором, на екрані з’являться кнопки. Щоб дивитися далі, вам потрібно буде зробити вибір. Секундомір у правому верхньому куточку покаже, скільки у вас є часу.

Якщо ж ви нічого не натиснете, то історія розгортатиметься так, як це було з героєм розповіді. Ви завжди можете повернутися на самий початок відео або ж зробити один крок назад. На панелі внизу є також кнопки «пауза» і стрілки «вперед» та «назад» – якщо буде потреба передивитися фрагмент відеоісторії ще раз.

Ви використовуєте застарілу версію браузера. Для більш комфортного та коректного перегляду сторінки оновіть свій браузер за посиланням.

Дмитро Крикун

Юлія Євдокимова

Дмитро Якорнов

Перед Майданом Дмитро Крикун збирався поїхати воювати за кордон. Він тоді працював на будівництві і просто мріяв заробити. Але сьогодні у Дмитра – власний бізнес у Києві: він втілив свою давню мрію і переконує, що гроші – не головне. Каже, що клієнтів стає дедалі більше, а часу – все менше. Крикун переказує частину заробітку на благодійність і переконує: «У кожного в житті – як і йти на війну, як і повернутися з війни, іти на роботу чи ні, чи пити, чи бігати – в кожного є свій вибір. Завжди».

Під час Майдану арт-директор Юлія Євдокимова розселяла протестувальників в Українському домі і будувала барикади. Тоді ж навчилася надавати першу допомогу, а вдома чекав дев’ятирічний Данило. Сьогодні Юлія бачить сина раз на кілька місяців, коли повертається у Київ з АТО, а той пишається мамою-сержантом і мріє про армію. «Моє бачення світу змінилося дуже. Життя починаєш цінувати більше. Можливо, не своє, а когось іншого», – говорить Євдокимова.

Дмитро Якорнов та його дружина Юлія – етнічні росіяни. Їхні батьки походять з Уралу, але двох доньок Якорнови виховали українками. «Я не хочу нічого мати спільного з цією імперією зла. Мої діти розмовляють українською мовою і я хочу, щоб вони росли у вільній державі». Раніше, розповідає Дмитро, він був «офісним планктоном» у рекламній агенції. Після війни він став письменником – опублікував книгу іронічних оповідань «То АТО» та упорядкував антологію «14 друзів хунти».