Доступність посилання

ТОП новини

Герман каже, що готова втратити посаду заради захисту прав людини


Заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман заявляє, що готова пожертвувати кар’єрою заради захисту прав людини. «Якщо треба захистити права людини, а я можу це зробити і для цього я мала би втратити кар’єру, я готова втратити кар’єру, але захистити громадські права людини», – сказала Герман в ефірі Радіо Свобода, коментуючи заклик піти у відставку з боку БЮТ.

Герман визнала, що телефонувала до правоохоронних органів із проханням надати медичну допомогу затриманій сестрі депутата від НУНС Андрія Парубія, а також дозволити їй зустрітися з рідними.

«Я подзвонила і сказала, що нехай правоохоронні органи з’ясовують, винна вона чи ні, але якщо людині погано, їй треба надати медичну допомогу, людину треба захистити, захистити її людське право на медичну допомогу і на те, щоб вона заопікувалася своєю маленькою дитиною. І я справді просила, щоб викликали їй швидку допомогу, щоб її доправили до лікарні і щоб вона змогла побачитися зі своїми рідними. І якщо за такі речі БЮТ хоче, щоб я пішла у відставку, то це, мабуть, була б відставка з найбільш шляхетних мотивів», – сказала заступник голови Адміністрації.

Б'ютівець Григорій Немиря сьогодні заявив, що Герман має подати у відставку після того, як визнала, що втручалася в роботу правоохоронців. «Вона сказала: ми втрутилися і її звільнили. Це заява офіційної особи – заступника глави Адміністрації Президента, яка таким чином, скоріш за все, не розуміючи цього, визнала, що з Адміністрації можуть втручатися у діяльність правоохоронних органів для того, щоб направляти або хід слідства, або вирішувати долю затриманих і вирішувати, який запобіжний захід використовувати або й впливати вже на долю суддів», – сказав Немиря, коментуючи заяву Герман про звільнення з-під варти сестри народного депутата Андрія Парубія.
XS
SM
MD
LG