Доступність посилання

ТОП новини

Регіонал Колесніченко просить СБУ перевірити законність фестивалю «Гайдамака.UA»


Як мовиться у зверненні Вадима Колесніченка до голови СБУ Валерія Хорошковського, «музичні групи, виступ яких планується на фестивалі, відрізняються явно ксенофобською і націоналістичною спрямованістю текстів пісень».

«Фестиваль підбором своїх учасників… спрямований на розпалювання міжнаціональної ворожнечі і людиноненависницьких настроїв», – вважає народний депутат.

Він заявив, що «проведення фестивалю також може бути кваліфіковано як злочин, що підпадає під дію статті 4 Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації».

Звернення до керівника СБУ також підписали президент Єврейського форуму України Аркадій Монастирський і глава ВГО «Правозахисна організація «Спільна мета» Руслан Бортнік.

Тим часом, як заявив в інтерв’ю Радіо Свобода Президент Євразійського єврейського конгресу Йосип Зісельс, «Аркадій Монастриський та його Фонд не мають права представляти усіх євреїв України». На думку Зісельса, представники національних меншин країни мають давати рішучу відсіч заявам, подібним до заяви Колесніченка.

Організатор фестивалю – творче об’єднання «Останні барикада» – готує судовий позов на народного депутата та його однодумців за наклепи та розпалювання міжетнічної ворожнечі.

«Серед учасників фестивалю ви не знайдете тих, хто виступає проти народів, які проживають в Україні. Наша мета – виховання українського патріотизму», – відзначив музикант Михайло Барбара.

Фестиваль повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA» розпочався сьогодні в місті Ірпінь Київської області.

У його рамках, окрім концертів українських музикантів та гуртів, відбудуться суспільно-політичні дискусії на актуальні теми історії та сучасного життя України. У них зголосилися взяти участь відомі науковці, представники духовенства, лідери громадських організацій, митці, колишні політв’язні та борці за волю України.
XS
SM
MD
LG