Доступність посилання

ТОП новини

Томенко: «вакансії» лідера опозиції немає


Микола Томенко
Микола Томенко
Заступник Голови Верховної Ради, б’ютівець Микола Томенко заявляє, що Юлія Тимошенко була, є і залишатиметься лідером опозиції. Про це він сказав під час поїздки в Івано-Франківськ.

За словами Томенка, Тимошенко працює над новою програмою своєї партії «Батьківщина», а також над списками на майбутні вибори. На думку б’ютівця, «перемога на парламентських виборах є надійнішим методом, ніж навіть перемога в Європейському суді (з прав людини)».

Микола Томенко повідомив, що «Батьківщина» шукатиме вихід із ситуації, пов’язаної із необхідністю формальної реєстрації Тимошенко, яка нині відбуває покарання у колонії. Водночас він наголосив, що «ніхто лідера не міняв, і про це дискусії навіть не ведуться».

Коментуючи виключення з фракції «БЮТ-Батьківщина» Наталії Королевської, Томенко зазначив, що допомогти Юлії Тимошенко можна лише в рамках «Батьківщини», а створення «своїх політичних проектів» він вважає «аморальним».

Окрім того, за словами політика, «спільні опозиційні проекти приречені на поразку, починаючи зі спільного проекту, який намагаються зробити на базі «Нашої України», УНП, КУНу і так далі». На думку Томенка, на виборах можливий єдиний метод – це «максимальне інтегрування», а він сам є «системним прихильником єдиного партійного списку з ідеологічно близькими політичними партіями». Серед «братніх до «Батьківщини» партій» Томенко назвав «Фронт змін», який має «ідеологічно суміжний електорат».

За словами Миколи Томенко, рішення партії «УДАР» йти на парламентські вибори самостійно в «Батьківщині» вважають помилковим ходом, «який може поставити під сумнів їхню опозиційність і чесність».
XS
SM
MD
LG