Доступність посилання

ТОП новини

Пахльовська: Україну захопила «радянська номенклатура»


До влади в Україні прийшла радянська номенклатура, заявила в ефірі Радіо Свобода Оксана Пахльовська, культуролог, професор Римського університету «Ла Сап’єнца», науковий співробітник Інституту літератури НАНУ.

«Це така група рейдерів – змінюються обличчя, але не змінюється суть цієї влади. Це страшно», – заявила Оксана Пахльовська.

За її словами, економічна система в руках таких політиків не може працювати: «У будь-якій західній країні міністром економіки чи фінансів може бути лише людина, яка закінчила Гарвард чи Оксфорд, яка закінчила найпрестижніші університети світу, що дають найвищі знання для орієнтації в сучасній економіці і в сучасних координатах взагалі. А у нас можуть бути при владі вчорашні директори колгоспів чи радгоспів. Оце і є вся різниця».

Те ж стосується й освіти – «як слушно сказав один американський політолог, в Америці не було б можливо, щоб освітою керував голова Ку-Клукс-Клану», – сказала Пахльовська.

На думку Оксани Пахльовської, все залежатиме від того, чи захоче суспільство жити в такій системі й відмовитися від європейських орієнтирів.
XS
SM
MD
LG