Доступність посилання

ТОП новини

Акімова: в Україні запровадять монетаризацію пільг


Перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова виступає за монетаризацію пільг та запровадження мораторію на впровадження нових видів адресної допомоги.

Про це Акімова заявила у Харкові після засідання регіонального комітету з економічних реформ, передає кореспондент Радіо Свобода.

За словами представника Адміністрації, програму уніфікації та монетаризації пільг зараз розробляє Міністерство праці та соціальної політики.

«Принцип уніфікації, переведення у грошову форму соціальних пільг, я думаю, це той шлях, по якому нам зараз треба йти. Якщо за рівнем прибутку ти потребуєш допомоги, ти маєш право її отримати. Цю допомогу ти можеш використати на компенсацію квитка у транспорті чи вартості житлово-комунальних послуг. Це твоє право», – сказала Акімова.

Усі пільги, за словами першого заступника голови Адміністрації Президента, треба також класифікувати в єдиний кадастр та визначити категорії громадян, які їх потребують.

Також необхідно, на думку Акімової, вирішити питання професійних пільг, які «повинні оплачувати ті організації, які хочуть їх надавати».
XS
SM
MD
LG