Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко вважає, що коаліція штучно затягує перебіг переговорів


Про це глава держави сказав у четвер на прес-конференції після наради з керівниками силових відомств. За його словами, він думав, що під час переговорів з прем’єром у середу було досягнуто повного розуміння. Віктор Ющенко підтвердив, що було досягнуто домовленості про усі виборчі процедури, а також домовлено про дату виборів. Погоджена з прем’єром дата є «робочою». Президент зазначив, що до вечора мав бути протокол, але «на жаль, до кінця дня цей протокол не появився». Глава держави також застеріг силові структури від втягнення в політичний конфлікт


Про це глава держави сказав у четвер на прес-конференції після наради з керівниками силових відомств.

За його словами, він думав, що під час переговорів з прем’єром у середу було досягнуто повного розуміння. Віктор Ющенко підтвердив, що було досягнуто домовленості про усі виборчі процедури, а також домовлено про дату виборів. Погоджена з прем’єром дата є «робочою». Президент зазначив, що до вечора мав бути протокол, але «на жаль, до кінця дня цей протокол не появився».

За словами Президента, у нього склалося враження, що для коаліції переговори є «фікцією», спробою затягнути час.

Віктор Ющенко наголосив, що не йдеться про його стосунки з прем’єром, а йдеться про те, чому велика частина народних депутатів не може вже протягом тривалого часу зайти до залу, «чому їм некомфортно».

Глава держави також застеріг силові структури від втягнення в політичний конфлікт

Президент вимагає від силових структур залишатися осторонь від політики і засуджує позицію міністра внутрішніх справ щодо вторгнення бійців «Беркуту» в приміщення Генеральної прокуратури.

Звертаючись під час прес-конференції до керівників силових відомств, Глава держави сказав: «Шановні колеги, я вимагаю як Президент країни вашої аполітичної поведінки в цьому конфлікті. Свої дії ви повинні формувати виключно в узгодженні з законом. Не робіть із себе партійних функціонерів».

Віктор Ющенко відзначив, що втягнення силовиків у політичний конфлікт лише затягне кризу.

«Сьогодні йде повзучий захват влади, йде тихий державний переворот. Вихід з нинішнього стану один – політичні домовленості. Люди зі зброєю не допоможуть вирішити конфлікт», – наголосив Президент.

Глава держави назвав злочинним вторгнення бійців «Беркуту» в приміщення Генеральної прокуратури за наказом міністра внутрішніх справ.

«Те, що сьогодні зроблено міністром Цушком, – це злочин. Люди, які виконали наказ, теж допустилися злочину», – сказав Президент. Він процитував 60 статтю Конституції, де сказано, що ніхто не зобов''язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. «За цей наказ треба нести кримінальну відповідальність», – наголосив В. Ющенко.

Президент також повідомив, що дав розпорядження Генеральній прокуратурі та Службі безпеки розібратися в цій ситуації.

Матеріали до теми:

• Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що його уряд не допустить громадянської війни • Президент звільнив Генпрокурора Святослава Піскуна. А увечері в Генпрокуратурі відбулася сутичка між бійцями спецпідрозділу «Титан» та співробітниками УДО • СБУ порушила кримінальну справу за фактом підготовки до замахів на Юлію Тимошенко та Юрія Луценка • Президент Віктор Ющенко провів термінову нараду з керівниками силових та правоохоронних органів • Німецький експерт: політична криза в Україні – серйозне випробування і для відносин Києва з ЄС • Кадрові перестановки силовиків • Президент Чехії закликає українських лідерів шукати спільну мову, а не виштовхувати один одного з політики • Судова епопея триває • Корупція на посткомуністичному просторі: як убити дракона? (Прямий ефір) • Не СУДилося...Чому безпорадна українська Феміда?
XS
SM
MD
LG