Доступність посилання

ТОП новини

Конституційний Суд розпочав розгляд подання Президента щодо положень закону про вибори стосовно громадян, які повертаються з-за кордону за три і менше днів до виборів


За змінами, що були внесені до закону про вибори народних депутатів на початку літа, таких виборців автоматично позбавляють права проголосувати 30 вересня. Суд розглядає подання Віктора Ющенка у формі невідкладного конституційного провадження. Вже у вівторок під вечір КC перейшов до закритої частини засідання. Як зазначив Голова Конституційного Суду Андрій Стрижак, рішення ухвалять у закритій частині слухання, а дату й час оприлюднення цього рішення оголосять додатково.


За змінами, що були внесені до закону про вибори народних депутатів на початку літа, таких виборців автоматично позбавляють права проголосувати 30 вересня.

Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду з проханням переглянути положення змін до виборчого закону щодо вилучення зі списків громадян, які виїхали за кордон напередодні виборів. На його думку, таке положення не відповідає нормам Конституції.

Окрім того, Президент вказує на відсутність у законі механізму внесення до списку виборців тих, хто повернувся в Україну за два чи менше днів до виборів або ж у день голосування.

Суд розглядає подання Президента у формі невідкладного конституційного провадження.

Вже у вівторок під вечір КС перейшов до закритої частини засідання.

Як зазначив Голова Конституційного Суду Андрій Стрижак, рішення ухвалять у закритій частині слухання, а дату й час оприлюднення цього рішення оголосять додатково.

Матеріал до теми:

• Конституційний Суд узявся за туристів та «човників»
XS
SM
MD
LG