Доступність посилання

ТОП новини

Співак Елтон Джон закликав українців активніше боротися зі СНІДом


Леся Бакалець Київ, 18 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Двісті тисяч людей на Майдані Незалежності і решта перед телевізорами – концерт Елтона Джона відбувся в Україні вперше. За гонорар в один долар британський співак та композитор грав більше двох годин, вистрибував на рояль та закликав боротися зі СНІДом українською мовою.

Співак Елтон Джон і Президент України Віктор Ющенко. 16 червня 2007 р.
У вечір концерту Майдан Незалежності нагадував лабіринт: безліч парканів, залізних щитів, охоронців і тоненькі стежечки для проходу. Стільчики тільки у зоні для vip-гостей, що заплатили за вхід. У чорному костюмі, синій сорочці та незмінних окулярах і сережці Елтон Джон з’явився на сцені, і всі українські vip встали з місця, щоб привітати зірку. Решта глядачів і так уже стояли, тому просто забезпечили бурхливі оплески.

“Переможемо СНІД разом!”

Після першої пісні Елтон Джон звернувся до українців: “Я та мій фонд сьогодні тут, щоб висловити підтримку вам всім у боротьбі зі СНІДом. Давайте переможемо цю чуму, давайте усвідомимо, що ми всі в небезпеці. І давайте демонструвати любов, допомогу та підтримку тим, хто вже живе зі СНІДом. Дякую”.

Згодом Елтон Джон українською мовою закликав – “Переможемо СНІД разом!”.

“Багато людей задумаються над питання поширення ВІЛ/СНІДу”

За підтримки Фонду Елтона Джона вже 6 років прямує до перемоги над хворобою Всеукраїнська благодійна організація “Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом”. Її голова Володимир Жовтяк говорить, що такі масові концерти – дуже ефективні заходи, але вони мають бути більш плановими. Каже, розуміє — більшість на Майдан прийшли просто подивитися на зірку, а не тому, що переймаються проблемою СНІДу в Україні. Але те, що всім людям на майдані нагадали про таку проблему та вкотре розповіли про неї, вже можна вважати певним результатом.

Володимир Жовтяк: “Ті повідомлення, які були на цьому концерті, ті люди, які говорили про шляхи поширення ВІЛ/СНІДу – вони робили це дуже чітко і ясно. І я вважаю, багато людей задумаються над питанням поширення ВІЛ/СНІДу”.

Фани подарували своєму кумирові картину з трояндами та вишиванку

Члени українського фан-клубу Елтона Джона зізнаються: на концерт прийшли, щоб побачити свого кумира. Але у боротьбі проти ВІЛ/СНІДу вони готові допомагати. Один із плакатів, які вони принесли на концерт проголошував: “Стоп, СНІД!”.

Головна фанатка Вікторія розповіла, що до виступу Елтона Джона вони готувалися дуже ретельно: “Ми робили плакати, ми дуже довго готувалися. Хтось розучував тексти пісень. Окрім цього, ми допомагали організаторам, радили, як краще провести концерт, що Елтон Джон любить, що ні”.

Вікторія каже, дуже хвилювалась, як українці сприймуть зірку. Але публіка була у захваті, і її реакцією Вікторія задоволена. Вона також радіє, що українські фани змогли зробити подарунок Елтону Джону. Це картина з трояндами та вишиванка із старовинним орнаментом.

Матеріали до теми:

• Кількість хворих на СНІД зростає щодня • Європарламент закликав Єврокомісію підтримати сусідні країни в боротьбі зі СНІДом • ООН бореться з ВІЛ/СНІД у Криму. Чи підключиться кримський уряд? • ООН попереджає про серйозне зростання потоку афганського героїну до Європи • Багато країн СНД мають рівень розвитку Африки і потребують відповідного рівня міжнародної допомоги, йдеться у доповіді Програми розвитку ООН • Портрет небайдужої людини: до Міжнародного дня боротьби з ВІЛ-СНІДом • Фотовиставка у Празі: кожний десятий хворий на СНІД – це Одеса
XS
SM
MD
LG