Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські повстанці взяли під контроль перехід на іракському кордоні 


Сирійські повстанці взяли під свій контроль перехід на іракському кордоні після того, військова коаліція на чолі зі США за допомогою авіаударів відтіснила бойовиків угруповання «Ісламська держава» назад від сирійського боку кордону. Про це повідомила базована у Великій Британії «Сирійська обсерваторія з прав людини» 5 березня.

За її даними, щоб захопити перехід аль-Танф на сирійському боці кордону з Іраком, повстанці прийшли із Йорданії. Водночас іракська сторона переходу залишається під контролем бойовиків угруповання «Ісламська держава», які захопили обидва боки кордону в травні 2015 року.

Уздовж іншої частини кордону з Іраком, бойовики угруповання «Ісламська держава» продовжують контролювати перетин кордону «Букамал» на сирійсько-іракському кордоні, і ще один пункт пропуску на півночі контролюють курдські бойовики.

Представник президента США в коаліції антиісламістських сил Бретт МакГерк повідомив, що за останні тижні угруповання «Ісламська держава» втратило важливі позиції у Сирії і це не просто території, а «стратегічні території», додав він.

Тим не менше, угруповання досі контролює значні території в Сирії та Іраку, зокрема друге за величиною місто Іраку Мосул. Ісламісти також здійснили кілька терактів в Іраку минулого тижня, в результаті яких загинули десятки людей.

XS
SM
MD
LG