Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликає українську владу «уникнути непоправного»


Президент Росії Володимир Путін закликав владу в Києві утриматися від активних дій за тих умов, які склалися в Україні.

«Сподіваюся, що тимчасові виконувачі обов’язків не нароблять там нічого такого, чого не можна було б виправити», – наголосив російський лідер.

Він додав, що в Україні відбуваються складні внутрішньополітичні процеси, і висловив сподівання, що ініціативи російського зовнішньополітичного відомства щодо «вирівнювання ситуації… матимуть наслідки, й результат буде позитивний».

6-7 квітня сепаратисти захопили кілька адміністративних будівель у Харкові, Донецьку та Луганську. Будівлі Харківської облдержадміністрації і Донецького обласного управління СБУ силовики змогли звільнити, далі залишаються під контролем проросійських сил приміщення Донецької облдержадміністрації і Луганського обласного управління СБУ.

Найскладнішою є ситуація в Луганську, де радикали захопили склад зброї і до сьогоднішнього дня силою утримували кількадесят людей. За даними СБУ, верхні поверхи будівлі заміновані.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що ситуація в трьох східних областях України вирішиться протягом 48 годин. Він додав, що у правоохоронців є два варіанти розвитку подій – переговори і силові методи.
XS
SM
MD
LG