Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: у СІЗО утримують понад 10 російських диверсантів


Марина Остапенко
Марина Остапенко
У Службі безпеки України заявляють, що понад десять громадян Росії, підозрюваних у диверсійній діяльності, перебувають у слідчих ізоляторах, із ними проводять слідчі дії.

«Їхні особи встановлено… У них усіх є досвід розвідувальної роботи», – розповіла керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко, відповідаючи на запитання про те, яку кількість громадян Росії затримали у зв’язку з диверсійно-розвідувальною роботою на території України.

Крім того, за її словами, СБУ в рамках антитерористичної операції затримала велику кількість українських громадян, завербованих Росією для здійснення диверсійних акцій у південно-східних регіонах України.

Зокрема, як повідомила Остапенко, 16-17 квітня затримали й доставили в Київ двох громадян України, які були членами диверсійної групи, що організовувала масові заворушення в Луганській і Донецькій областях.

Наступною метою цієї групи мало стати захоплення міліцейського управління у Волновасі Донецької області, кажуть в СБУ.

Свої дії диверсанти координували із представниками Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії. Наразі діяльність цієї диверсійної групи припинена, наголосили у відомстві.

16 квітня СБУ оголосила в розшук громадянина Росії, співробітника ГРУ Ігоря Стрєлкова (оперативний псевдонім «Стрілок»). СБУ вважає його безпосереднім організатором і координатором всіх акцій з захоплення будівель у Криму й східних областях України.
XS
SM
MD
LG