Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов закликав голову Нацради анулювати ліцензію «Інтера»


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов написав листа голові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку із закликом анулювати ліцензію телеканалу «Інтер» за трансляцію в новорічну ніч виступів антиукраїнських діячів російської естради.

Скан-копію листа оприлюднили на сайті РНБО.

«Звертаю вашу увагу на діяльність вітчизняного телеканалу «Інтер», який у своїй програмній політиці постійно і відверто нехтує національними інтересами України», – написав Турчинов.

За словами секретаря РНБО, така ситуація не тільки не сприяє консолідації українського суспільства навколо захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, але й ображає почуття переважної більшості українських громадян.

«Прошу невідкладно розглянути зазначену ситуацію і вжити у межах компетенції вичерпних заходів, зокрема анулювання ліцензії телеканалу «Інтер»… з метою унеможливлення у подальшому подібних деструктивних проявів», – додав секретар РНБО.

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

Новорічний концерт на «Інтері» викликав резонанс. Зокрема міністр культури В’ячеслав Кириленко заявив, що пропонуватиме уряду ухвалити рішення про припинення сигналу телеканалам, які популяризують «путінських арт-пропагандистів».

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що домагатиметься поширення на ЗМІ поняття «персона нон-ґрата» та ініціюватиме відповідний законопроект.

Водночас телеканал «Інтер» заяви щодо свого новорічного ефіру вважає провокацією і політичним тиском.

Сьогодні голова Нацради Юрій Артеменко повідомив Радіо Свобода, що питання про дотримання законодавства телеканалом «Інтер» під час новорічного ефіру порушать на засіданні 15 січня.

XS
SM
MD
LG