Доступність посилання

ТОП новини

МВФ виділив Україні кредит 16,4 мільярда доларів


Штаб-квартира МВФ у Вашингтоні
Штаб-квартира МВФ у Вашингтоні

Президент Віктор Ющенко вітає рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про надання Україні стабілізаційного кредиту і вважає цей крок сигналом для світової громадськості про підвищення рейтингу довіри до України.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, Ющенко подякував директору-розпоряднику фонду Домініку Стросс-Кану, менеджерам і експертам МВФ за підтримку дій і планів України із забезпечення стабільності роботи економіки й фінансової системи держави.

За словами Президента, допомога МВФ дасть змогу впевненіше себе почувати українським діловим колам і, в першу чергу, фінансовому сектору. А національна економіка одержить потужний ресурс для розвитку пріоритетних напрямків, гарантування ліквідності банківської системи.

Ющенко вважає, що Україні потрібні масштабні структурні реформи і націлює на це керівництво Кабінету Міністрів і Національного банку.

Вчора Рада директорів МВФ ухвалила рішення виділити Україні кредит на суму близько 16,4 мільярда доларів для подолання проблем в економіці.

Напередодні за дорученням Президента Віктора Ющенка Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк у Вашингтоні передав звернення Глави Української держави до директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана та президента Групи організацій Світового банку Роберта Зелліка.

За словами Арсенія Яценюка, МВФ вимагає від України макроекономічної дисципліни і прозорого використання 16,5 мільярда доларів.

А Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сьогодні заявила, що надання Міжнародним валютним фондом кредиту Україні сприятиме стабілізації фінансової системи країни.

За словами першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова, уряд України розраховує упродовж двох днів одержати перший транш кредиту Міжнародного валютного фонду у сумі близько 4 мільярдів доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG