Доступність посилання

ТОП новини

Янукович шукає у Давосі гроші


Київ – Президент України Віктор Янукович сьогодні розпочинає свою участь у заходах щорічних зборів Світового економічного форуму у Давосі. Він проведе низку двосторонніх зустрічей із главами держав, керівниками міжнародних організацій та фінансових установ. Запланована також зустріч Віктора Януковича з Генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном.

Віктор Янукович поїхав у Давос за інвестиціями, повідомив голова адміністрації Президента Сергій Льовочкін. За його словами, у Президента заплановані зустрічі з керівництвом Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку і Міжнародного валютного фонду з питань подальшого співробітництва. Також Янукович хоче обговорити питання, пов’язані з Чорнобильською АЕС.

Головна тема Давосу – нова реальність

Утім, головна тема цьогорічної зустрічі у Давосі сформульована як «Спільні норми для нової реальності». І ці два поняття треба розділяти, каже директор-розпорядник Світового економічного форуму Лі Гоуел.

«По-перше, зрозумійте, що існує нова реальність, існує нова економічна реальність, у якій у деяких частинах світу зростання йде швидше, ніж у минулому. І ці ринки, що розвиваються, ведуть перед в економічному одужанні всього світу. А є частини світу, які історично були рушіями зростання, а зараз не вибиваються до переду в період економії. Ось така ця нова реальність. А є ще нова політична реальність. Ми живемо в добу Wikileaks, і ми живемо в добу дуже складних глобальних викликів, у яку нам потрібні нові партнерства. Щоб упоратися з цими глобальними питаннями, особливо – глобальними ризиками. Це нова реальність», – зазначив Гоуел.

Пінчук нагодує обідом президентів Януковича та Коморовського

У новій реальності для України залишилася не нова перспектива спільного з Польщею проведення Євро-2012. Про це Віктор Янукович поговорить із своїм польським колегою Броніславом Коморовським у п’ятницю, під час обіду, що організовує Фонд Віктора Пінчука.

Також фонд Пінчука запланував круглий стіл із питань благочинності. Вести дискусію буде письменник Пауло Коельйо, а серед гостей будуть, наприклад, принцеса з Катару, куратор музею сучасного мистецтва Шейха Аль-Маясса і мільйонер із Бразилії, творець музею «Інхотім» Бернардо Пас.

Усього до Давоса приїхали близько 2 500 гостей: політики, бізнесмени та громадські діячі. Цього року на форумі очікується вдвічі більше жінок. Кожна компанія-спонсор форуму має право надіслати п'ятьох представників. Тепер як мінімум один із них має бути жінкою – така вимога керівниці гендерної програми Форуму Саадії Західі.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG