Доступність посилання

ТОП новини

«Щоб вийти на волю, Роман Ландік має покаятись» – адвокат


Роман Ландік (зліва)
Роман Ландік (зліва)

Луганськ – Сьогодні має відбутися попереднє судове засідання у справі про побиття Марії Коршунової. Не виключено, що адвокати Романа Ландіка проситимуть суд змінити запобіжний захід. Ландіка звинувачують у хуліганстві: побитті дівчини в одному з луганських ресторанів.

Сьогодні у Луганську має відбутися засідання Ленінського районного суду у справі Романа Ланідка, який зараз поперебуває у СІЗО за звинуваченням у побитті дівчини.

Адвокат потерпілої сторони Ігор Зазимкін у коментарі Радіо Свобода зазначив, що це буде попереднє судове засідання, на якому може розглядатися зміна запобіжного заходу затриманому.

Між тим, луганський адвокат Ігор Чудовський вважає, що Роману Ландіку навряд чи слід очікувати сьогодні на звільнення. Фахівець звертає увагу на резонансність справи, а також на той факт, що обвинувачений втік за кордон, і його довелося розшукувати.

«Суд вправі взяти до уваги думку потерпілої і змінити запобіжний захід, – каже Чуковський. – Це законом дозволено і практикується, але через те, що справа має великий суспільний резонанс, цілком імовірно, що суд запобіжний захід не змінить, і Роман Ландік перебуватиме до вироку суду під вартою».

У той же час Чудовський пояснює, що злочин, у якому звинувачують Ландіка-молодшого, відноситься до категорії середньої тяжкості, тому суд за нього може не притягувати до кримінальної відповідальності. А, наприклад, віддати Романа Ландіка на поруки. Але для цього, наголошує адвокат, Романа Ландік має визнати свою провину. Ще один варіант – амністія.

«Цілком можливо, суд може вжити амністію, але знову ж таки питання: чи визнає Ландік провину?», – зазначає адвокат.

Який приклад матиме справа Романа Ландіка?

Рішення суду очікує і луганська громадськість. Місцевий громадський активіст Ярослав Мінкін, який був одним із організаторів у Луганську акції «проти свавілля мажорів», сподівається, що справа Ландіка стане все ж таки добрим, а не поганим прикладом того, як впливає думка громадськості на владу.

«Це важливо не тільки в цьому конкретному випадку, а й в цілому для всієї України. Тому що люди піднялися, стали вимагати, щоб цю конкретну людину покарали, і я сподіваюся, що це буде добрий приклад», – сказав Ярослав Мінкін.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG