Доступність посилання

ТОП новини

Смс-переписку з Ландіком-старшим підтверджують


Луганськ – У понеділок відбулося чергове судове слухання у справі депутата Луганської міськради Романа Ландіка, якого звинувачують у хуліганстві. Суд заслуховував свідків інциденту. Слід зауважити, що судове засідання проходить на тлі нового скандалу, адже в інтернеті оприлюднили смс-листування батька Романа – народного депутата України від Партії регіонів Володимира Ландіка. Згідно з цими матеріалами, Володимир Ландік під час попереднього судового засідання консультувався із політтехнологом, а також вимагав від журналістки, яка працює у підконтрольному йому мас-медіа, писати коментарі на сайтах із приводу судової справи.

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік, батько Романа Ландіка, відмовився коментувати обмін смс-ками, який вдалося сфотографувати фотокореспонденту у Верховній Раді. Згодом це листування оприлюднило інтернет-видання «Лівий берег», шеф-редактором якого є Соня Кошкіна.

На прохання кореспондента Радіо Свобода надати коментар, Володимир Ландік відповів: «Ви вважаєте коректним лазити до людей в інформацію. Ось коли вона (Соня Кошкіна – ред.) оприлюднить свої гігієнічні прокладки, як вона їх ставить, ось тоді я буду коментувати. Хай Соня Кошкіна покаже свої прокладки. Ось тоді буде нормально. А поки я нічого коментувати не буду!»

Щукін каже, що порад не давав

Фотокадри із смс-листуванням можна знайти в інтернеті. На них видно, що Володимир Ландік вимагає від журналістки одного з підвладних йому медіа писати коментарі на сайті щодо справи Романа Ландіка.

Також в одному з смс-повідомлень народний депутат дає вказівку абоненту, записаному як помічник прес-секретаря, як саме потрібно коментувати слова Романа Ланідка, який у суді заявив, що справу проти нього замовив народний депутат Олександр Єфремов.

Ще одне смс Володимир Ландік адресував політтехнологу Леоніду Щукіну. В інтерв’ю Радіо Свобода Леонід Щукін підтвердив, що смс-переписка справжня.

«Ну, звичайно! Ніхто і не приховує, що вона справжня. Просто ЗМІ зробили не зовсім коректні висновки», – зазначив Леонід Щукін.

За його словами, вони з Володимиром Ланідком просто знайомі, але жодних порад, як політтехнолог, він депутату не давав.

Охоронець відмовився від попередніх свідчень

Між тим, у понеділок продовжилося слухання у справі Романа Ландіка. Суд опитував свідків. Зокрема, свідчення давала дівчина Дар’я Заєць. У справі вона проходить разом із Марією Коршуновою як потерпіла. Свідок заявила, що намагалася завадити Роману Ландіку бити свою подругу Марію Коршунову.

Крім того, допитали Романа Шевченка, охоронця Ландіка-молодшого. Він заявив, що під час початкових свідчень міліція на нього тиснула. Згідно з попередніми показами, Шевченко бачив, як Романа Ландік боровся з Марією Коршуновою, а потім тягнув її за волосся. На цей раз охоронець повідомив, що не пам’ятає всіх подробиць бійки, зокрема, за що Роман Ландік утримував Марію Коршунову до приїзду міліції.

У вівторок допит свідків мають продовжити.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG