Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: відмова європейських політиків від приїзду в Україну не є демаршем


Директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин
Директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин
У Міністерстві закордонних справ просять не сприймати відмову європейських політиків від приїзду в Україну на саміт президентів країн Центральної Європи як демарш. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на директора департаменту інформаційної політики МЗС Олега Волошина. За його словами, президенти низки європейських країн заздалегідь повідомили, що не візьмуть участь в саміті в Ялті з різних причин.

«Я готовий оголосити список президентів, які з різних причин не прийняли запрошення», – сказав Волошин і назвав президентів Німеччини, Чехії, Словенії, Австрії та Італії. Він також додав, що, скоріш за все, не зможе приїхати президент Естонії.

Президенти десяти країн підтвердили, що візьмуть участь в цьому саміті, а четверо дали попередню згоду, – наголосив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Сьогодні речник президента Чехії заявив, що рішення Вацлава Клауса не їхати до Ялти пов’язане зі справою колишнього українського Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Раніше стало відомо про неприїзд кількох інших європейських політиків.

Також сьогодні стало відомо, що голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу «не має наміру» відвідувати Україну під час чемпіонату Європи з футболу – якщо влада країни не вживатиме кроків для вирішення «дуже серйозної» ситуації навколо справи Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG