Доступність посилання

ТОП новини

«Кияни – проти розкрадання міста!» мітингують біля Київської міськради


Сьогодні вранці перед будівлею Київської міської ради городяни провели мітинг, вимагаючи від міських депутатів заборонити знищення зелених зон з подальшою забудовою звільнених територій у районах Оболонь і Березняки. Понад триста учасників мітингу тримали плакати «Кияни – проти розкрадання міста!»; «Громада Оболоні проти знищення скверів!» та інші.

Представники спортивних шкіл і товариства «Динамо» звернулись до депутатів Київради з вимогою зменшити ставки платежу за оренду приміщень комунальної власності для спортивно-фізкультурних клубів і шкіл до 15 відсотків (нині ставка становить 17 відсотків).

До мітингу долучились і торговці та громадські активісти з Лук’янівського ринку: вони вимагають від столичної влади втрутитись у конфлікт між новим і попереднім власником ринку.

Як повідомив Радіо Свобода один з ініціаторів мітингу, координатор програм громадської ініціативи «Збережи старий Київ!» Ігор Луценко, «тут під міськрадою зібрався весь тисячолітній Київ зі своїми проблемами, починаючи від спортсменів і закінчуючи підприємцями. Проблем не меншає, постійно їхня кількість та якість збільшується. Це, пікетування – їх треба робити постійно: той факт, що влада намагається захищатись, беручи протестні групи та кидаючи їх одне проти одного, свідчить про те, що вона відчуває реальну загрозу».

Учасники мітингу домовились підтримувати одне одного, щоб спільно боротися за права київської громади та представників окремих її соціальних груп, повідомив Луценко. Також учасники сьогоднішнього мітингу вирішили пікетувати Київську міськраду щоразу перед початком роботи її сесії.
XS
SM
MD
LG