Доступність посилання

ТОП новини

НУНС і БЮТ голосуватимуть за зняття недоторканності, хоча це й обернеться проти них – депутати


Тарас Стецьків та Роман Забзалюк
Тарас Стецьків та Роман Забзалюк
НУНС і БЮТ голосуватимуть за зняття недоторканності депутатів, Президента та суддів, незважаючи на те, що такі зміни до законодавства дадуть владі можливість «розправитися» з депутатами від опозиції. Про це в ефірі Радіо Свобода заявили заступник голови фракції НУНС Тарас Стецьків і народний депутат від БЮТ Роман Забзалюк.

«Ми проголосуємо за зняття недоторканності, щоб ні в кого не було ні найменшої підозри, що ми за щось тримаємося. І я даю свій прогноз: першими жертвами зняття депутатської недоторканності будуть депутати від опозиції – ті, які не мають бізнесу, ті, які мають політичну позицію, які по-чесному боролися проти цієї влади. Але тим не менше, ми проголосуємо», – сказав Тарас Стецьків.

Роман Забзалюк, зі свого боку, також впевнений, що опозиціонери відразу відчують, як «репресивна машина, що веде себе нахабно і брутально, використовуючи правоохоронні органи, буде розправлятися з народними депутатами, які відстоюють позицію громадян України».

Сьогодні Верховна Рада України направила до Конституційного Суду законопроект опозиції щодо скасування недоторканності депутатів, Президента та суддів.

Представники Партії регіонів заявляють, що законопроект надто радикальний і пропонують позбавити недоторканності лише депутатів. Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов назвав законопроект «профанацією, яка загострюється перед виборами».
XS
SM
MD
LG