Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ Чехії зустрівся в Празі з Євгенією Тимошенко


Сьогодні в Празі міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ зустрівся з дочкою колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Євгенією Тимошенко, повідомила вона сама Радіо Свобода.

Під час зустрічі обговорювались проблеми навколо ув’язнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших українських політичних в’язнів.

Євгенія Тимошенко розповіла чеському міністрові про останні події, пов’язані з судовим процесом над Юлією Тимошенко, відкриттям нових справ, затягуванням судових засідань.

Як сказала Радіо Свобода Євгенія Тимошенко, Карел Шварценберґ, комітет із міжнародних відносин Сенату Чехії підтримують боротьбуїї матері, демократичних сил в Україні.

Карел Шварценберґ уже неодноразово висловлював підтримку українським політв’язням, зокрема, говорив про те, що «в Україні повинні бути створені рівноцінні умови для всіх учасників парламентських виборів».

Учора на зустрічі з Євгенією Тимошенко та Олександром Тимошенком члени комітету із закордонних справ Сенату (верхньої палати парламенту) Чехії Яромір Штєтіна, Петр Братський, члени Парламентської асамблеї ОБСЄ та парламентарі Чехії заявили про те, що до розгляду на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ 5–9 липня готується проект резолюції щодо політичних переслідувань в Україні, повідомив сайт партії «Батьківщина».

Інтерв’ю з Євгенією Тимошенко читайте повністю на сайті Радіо Свобода
XS
SM
MD
LG