Доступність посилання

ТОП новини

«Кривдника сина Януковича» засудили до 5 років


Сьогодні у Ворошилівському районному суді Донецька був винесений вирок Костянтину Лаврову. Чоловіка засудили до 5 років ув’язнення за вимагання 7 тисяч доларів у працівника корпорації «МАКО», президентом якої є старший син Президента України Олександр Янукович. Слідство довело, що Лавров вимагав гроші за припинення своєї громадянської діяльності з організації протестів, які влаштовували мешканці Донецька проти будівництва корпорацією нового будинку.

Суддя Лариса Перверзєва не взяла до уваги, що підсудний не був раніше притягнутий до кримінальної відповідальності. Вона також не вважає пом’якшувальною обставиною те, що у нього є родина, в якій дві неповнолітні дитини. Суддя наголосила на тому, що обвинувачення провину Лаврова довело повністю і задовольнила вимоги прокуратури, давши Лаврову 5 років.

Сам Костянтин Лавров провину свою не визнає. Він вважає, що прокуратура не надала достатньо доказів. «Те обвинувачення, яке пред’явлено, воно не має підґрунтя і базується на припущеннях і на домислах потерпілого. Сьогодні прокуратура все обвинувачення побудувала на тому, що потерпілий міг бути звільнений. Однак ніяких фактичних даних у справі немає, і сам потерпілий не навів». 20 червня 2011 року Донецьке міськуправління ГУ МВС зафіксувало факт вимагання мешканцем Донецька 7 000 доларів США за припинення його діяльності з «провокування людей на акції протесту», пов’язані з демонтажем будівлі готелю «Дружба». Ним виявився керівник Донецької обласної громадської організації «Громадська сила» Костянтин Лавров, який активно виступав на захист позицій мешканців будинку за адресою Університетська 48-а.

На місці колишнього готелю »Дружба» заплановане зведення висотного житлового будинку. Проект реалізує будівельна корпорація «Менеджмент ассетс компані» («МАКО»), президентом якої є син Віктора Януковича, Олександр Янукович.
XS
SM
MD
LG