Доступність посилання

ТОП новини

Заява про розкриття вбивства Климентьєва пов’язана з виборами?


Харків – МВС України відзвітувало про розкриття вбивства харківського журналіста Василя Климентьєва. Як заявив начальник слідчого управління міліції Василь Фаринник, головний підозрюваний у вбивстві – оголошений у міжнародний розшук колишній співробітник Харківського УБОЗу Андрій Козар. І як припускають правоохоронці, Козар вчинив це не сам.

Одинадцятого серпня минає два роки від часу зникнення головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва, професійна діяльність якого була пов’язана з розслідуваннями корупції, катувань та інших злочинів, в яких звинувачували правоохоронців. Після дворічного слідства у правоохоронних органів залишилася саме ця, єдина версія причини зникнення Василя Климентьєва: професійна діяльність журналіста.

Раніше правоохоронці заявляли про двох підозрюваних у вбивстві, серед них називали колишнього співробітника Харківського УБОЗу Андрія Козаря, якого підозрюють ще у двох злочинах. Начальник прес-служби Міністерства внутрішніх справ України Володимир Поліщук розповів Радіо Свобода, що Андрія Козаря шукають у різних країнах.

Наразі триває розслідування кримінальної справи в сенсі того, щоб знайти тих людей, які могли допомогти вбивці вчиняти цей злочин
Володимир Поліщук
«У зв’язку з тим, що він оголошений у розшук не лише в Україні, а й за кордоном, можна припустити, що він може перебувати в іншій державі. Наразі триває розслідування кримінальної справи в сенсі того, щоб знайти тих людей, які могли допомогти вбивці вчиняти цей злочин», – розповів речник МВС України.

Без політики не обійшлося

Колега Василя Климентьєва з редакції «Нового стилю», Юрій Хомайко здивований, що міліція нарешті оголосила прізвище підозрюваного. На його думку, без політики тут не обійшлося.

Оприлюднення прізвища на початку передвиборчої кампанії, як бажання показати нашому виборцю, що заяви вищих керівників нашої держави ... виконують
Юрій Хомайко
«Я розцінюю оприлюднення прізвища на початку передвиборчої кампанії, як бажання показати нашому виборцю, що заяви вищих керівників нашої держави про те, що справа Климентьєва обов’язково буде доведена до кінця, виконують», – зауважує Юрій Хомайко.

Після зникнення Василя Климентьєва його колеги ще деякий час випускали електронну версію газети «Новий стиль». Тепер її не випускають через технічні та юридичні питання, пов’язані з правом власності на видання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG