Доступність посилання

ТОП новини

Одеська облрада затвердила російську мову регіональною в області


Одеська обласна рада ухвалила рішення про те, що на території Одеської області поряд з українською мовою, як державною, поширена російська мова, як регіональна, і до неї застосовуються заходи, спрямовані на використання регіональних мов, передбачені в законі України «Про засади державної мовної політики».

За відповідне рішення депутати облради проголосували на позачерговій сесії в середу.

Крім того, облрада звернеться до сільських, селищних та міських рад області з пропозицією про ухвалення аналогічних рішень з розвитку, використання і захисту російської мови як регіональної, а також інших мов.

Облрада також доручила обладміністрації передбачити в обласному бюджеті Одеської області на 2013 рік видатки на реалізацію закону України «Про засади державної мовної політики».

Раніше Одеська міськрада також ухвалила рішення про визнання російської мови на території міста регіональною.

3 липня 2012 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про засади державної мовної політики», що викликало хвилю протестів по всій Україні. Опозиція заявляла, що закон ухвалено з істотними порушеннями. Закон дозволяє використовувати російську мову в офіційному діловодстві в регіонах, в яких не менш як 10% жителів розмовляють цією мовою. Закон набув чинності 10 серпня.
XS
SM
MD
LG