Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція ініціює кримінальну відповідальність для «кнопкодавів» – Парубій


Депутат Верховної Ради Андрій Парубій
Депутат Верховної Ради Андрій Парубій
Опозиція ініціює запровадження кримінальної відповідальності для народних депутатів України за голосування чужою карткою і вже підготувала відповідний законопроект. Про це депутат Верховної Ради Андрій Парубій заявив у суботу на Дніпропетровщині.

«Так є за кордоном. Цей законопроект не є винятковим, нашим. Ми взяли за основу те, що є в європейських державах, де справді написано на карточці депутата, що голосування за іншу людину тягне кримінальну відповідальність», – сказав він Радіо Свобода.

Водночас народний депутат не уточнив, яке саме покарання передбачатиметься для «кнопкодавів».

Парубій також зазначив, що у Верховній Раді ще три роки тому встановлена система для голосування, яка унеможливлює голосування за іншу особу, однак ця система так і не запрацювала.

«Вже зараз у Верховній Раді біля кожного робочого місця є система голосування, яка передбачає тільки особисте голосування. І фактично, якщо ми запровадимо її, навіть не буде необхідності вводити кримінальну відповідальність, бо власне ця система не передбачає голосування за інших депутатів. Це вирішить проблему», – сказав Парубій.

У парламенті Чехії за голосування чужою карткою депутатів карають штрафами, за цим стежить парламенський Комітет з питань регламенту і депутатської етики.
XS
SM
MD
LG