Доступність посилання

ТОП новини

Учасниця Pussy Riot: спилювання Femen хреста «не викликає почуття солідарності»


Марія Альохіна (крайня ліворуч)
Марія Альохіна (крайня ліворуч)
Акція Femen, під час якої одна з активісток спиляла бензопилою поклінний хрест у центрі Києва нібито на підтримку Pussy Riot, не викликала в учасниць цього панк-гурту почуття солідарності. Про це в інтерв’ю «Новій газеті» заявила одна із учасниць Pussy Riot Марія Альохіна.

«Нам близькі раптові прояви і протест проти авторитаризму, але ми інакше дивилися на фемінізм, насамперед це стосується форми виступу», – сказала вона.

«Ми не стали б роздягатися і не станемо», – наголосила Альохіна і додала: «Остання акція спилювання хреста не викликає, на жаль, почуття солідарності».

Акція Femen відбулася 17 серпня. Активістки цього руху тоді заявили, що таким чином висловили «підтримку і повагу своїм російським колегам з групи Pussy Riot».

Того ж дня учасниць панк-гурту Pussy Riot Марію Альохіну, Надію Толоконнікову та Катерину Самуцевич засудили до 2 років позбавлення волі за хуліганство.

У лютому гурт Pussy Riot виступив із «панк-молебнем» у храмі Христа-Спасителя у Москві, одним із рядків якого були слова «Богородице, Путіна прожени».
XS
SM
MD
LG