Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині створили сайт і «гарячу лінію» для повідомлень про передвиборчі порушення


Громадські організації Дніпропетровщини – громадський рух «За чесні вибори!» та обласний осередок Комітету виборців України – об’єднали зусилля, щоб стежити за перебігом виборчої кампанії і фіксувати порушення, повідомили в четвер на прес-конференції керівники організацій Олексій Лазько та Станіслав Жолудєв.

За словами лідерів, співпраця дозволить їм «отримувати й доносити до виборців повну картину того, що відбувається під час виборів».

Керівники об’єднань також повідомили, що створили гарячу телефонну лінію та інтернет-сайт www.chesnivibori.org.ua, куди громадяни можуть безпосередньо повідомляти інформацію про порушення та отримувати консультації.

«Активність громадськості є важливим фактором контролю за законністю ведення виборчих кампаній кандидатами і партіями. У кожному окрузі області наразі є спостерігачі від Комітету виборців, які відстежують виборчу ситуацію, дії кандидатів, організацію роботи виборчих комісій», – повідомив Станіслав Жолудєв.

За його даними, інформація безпосередньо від громадян дозволить громадським організаціям отримувати об’єктивну картину про перебіг кампанії.

Раніше на Дніпропетровщині громадський моніторинг виборів розпочали активісти руху «Чесно». Також в області почали працювати міжнародні спостерігачі.

Всеукраїнська громадська організація «Комітет виборців України» – незалежна громадська організація, що діє з 1994 року. Рух «За чесні вибори!» – об’єднання неполітичних і неурядових організацій, створене для забезпечення прозорого виборчого процесу 2012 року.
XS
SM
MD
LG