Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко: я все зроблю, щоб записи щодо Щербаня отримали і Генпрокуратура, і захист Тимошенко


Микола Мельниченко
Микола Мельниченко
Колишній майор держохорони Микола Мельниченко заявляє, що готовий свідчити у справі про вбивство Євгена Щербаня і готовий надати записи як Генпрокуратурі, так і захисту Юлії Тимошенко. Про це він сказав у коментарі Радіо Свобода.

«Генпрокуратура звернулася у міністерство юстиції США, вона вимагає, щоб я передав записи у її розпорядження. Я наголошую: я все зроблю, щоб ці записи були офіційно передані мною у розпорядження Генеральної прокуратури України. Також я все зроблю, щоб адвокати Тимошенко також були ознайомлені з усіма записами, які я передам у розпорядження Генеральної прокуратури. Щоб і адвокати, і прокуратура могли їх використовувати у суді», – зазначив він.

За словами Миколи Мельниченка, в інтересах і суспільства, і Юлії Тимошенко, щоб його свідчення і записи, які він зробив, були у рамках відкритого судового процесу. «Я готовий свідчити, приїжджати і, думаю, найближчим часом – залежно від того, яка буде реакція в Україні – я ухвалю рішення», – наголосив він.

У відповідь на запитання, чому про те, що він має записи, які можуть стосуватися вбивства Щербаня, він повідомив лише зараз, Микола Мельниченко заявив: «Я надаю свідчення Генеральній прокуратурі України. Саме 14 вересня я надіслав свої письмові свідчення міністерству юстиції США. Коли я надіслав свої свідчення, то офіційно повідомив, що я це зробив».

Раніше на своїй сторінці у Facebook Микола Мельниченко написав, що має записи розмов, на яких різні особи вказують на те, що замовником убивства Щербаня був Павло Лазаренко, а серед осіб, які платили за скоєння вбивства, була зокрема і Юлія Тимошенко.

У «Батьківщині» слова Мельниченка спростовують і стверджують, що його заява підготовлена на замовлення Адміністрації Президента.
XS
SM
MD
LG