Доступність посилання

ТОП новини

У Києві показують православне кіно (ВІДЕО)


У Києві показують православне кіно
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Київ – Понад 30 художніх, документальних та анімаційних фільмів продемонструють у Києві на фестивалі православного кіно «Покров». Цей кінофорум стартував у столиці України вдесяте.

Організатори фестивалю «Покров» намагаються популяризувати загальнолюдські та загальнохристиянські цінності. Тому фільми фестивалю різноманітні за формою, але мають спільне спрямування.

«На екрані може не бути хрестів, куполів чи священників. Важлива людська душа. Тому фільми, що показують красу людської душі як під час злету, так і під час падіння, і є православними», – зазначив керівник оргкомітету фестивалю владика Іона.

Нагороду у номінаціях найкращий анімаційний, короткометражний та ігровий фільм отримали стрічки «Зустріч», «Спаси і сохрани» та «Піп». Відзначили також і акторів Федора Бондарчука і Ксенію Рапопорт у номінаціях «найкраща чоловіча роль» та «найкраща жіноча роль».

Таке кіно може бути комерційно успішним, переконує Андрій Прошкін, режисер стрічки-відкриття фестивалю «Орда». Бюджет фільму – 12 мільйонів доларів. У прокаті вже встигли зібрати понад 3 мільйони.

«Фільм уже продають на DVD, його демонструватимуть у 20 країнах світу, покажуть по телебаченню», – радіє режисер. Свою роботу він не може до кінця назвати православною, а проте той факт, що фільм зарахували до цієї категорії, режисер вважає позитивом.
Cвітське кіно так само розповідає про Бога і людину. Для мене головний критерій – чи є у фільмі сенс і людяність

«Я ніколи не думав над тим, православне наше кіно чи ні. Є світське кіно, яке так само розповідає про Бога і людину. Для мене головний критерій – чи є у фільмі сенс і людяність», – зізнається Прошкін.

На урочисте відкриття фестивалю в Національну оперу України прибули відомі актори та режисери, митрополит Київський і всієї України Володимир, голова уряду Микола Азаров.

«Дуже важливо зараз для нас ставити хороші фільми, присвячені православним цінностям. Потрібно чесно сказати, що ми вже втомились від серіалів, перегонів і стрілянини», – сказав Микола Азаров.

За 10 років учасниками кінофестивалю стали понад 500 учасників із 20 країн світу (Греції, Албанії, Росії, Білорусі, Угорщини, Грузії та інших).

Цього року глядачі побачать художні фільми «Диригент» (режисер Павло Лунгін), «Спокута» (режисер Андрій Прошкін) і багато інших. Також на кінофестивалі відбудеться прем’єра художнього фільму «Платон Ангел» (режисер Іван Войтюк) – остання кіноробота актора Богдана Ступки.
  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG