Доступність посилання

ТОП новини

До голодування журналіста проти нечесних виборів у Дніпропетровську приєднались іще двоє


До дніпропетровського журналіста Віктора Орла, який четверту добу поспіль голодує, протестуючи проти фальсифікацій, які, на його думку, відбулися на виборах, та на підтримку колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, сьогодні приєднались іще двоє активістів, повідомив Радіо Свобода сам Віктор Орел.

За інформацією журналіста, сьогодні його голодування підтримали молодий історик Денис Суханов та журналістка Вікторія Бикова, а завтра до нього мають намір долучитись іще двоє молодих активістів, провівши одноденне голодування.

Віктор Орел сказав, що свого голодування припиняти не збирається, і додав, що реакції влади на цю акцію наразі не було, однак слова підтримки й розуміння він почув від журналістів та небайдужих людей із різних міст України, а також із-за кордону.

«Я не тішу себе ілюзіями щодо реакції влади. Я маю на меті звернути увагу суспільства на те, що відбувається навколо нас, і що ми, активні люди, журналісти, громадські діячі, не завжди недостатньо активно реагуємо на ці виклики. Я хочу, щоб ми більше замислювались над тим, що свободу треба захищати», – сказав Радіо Свобода Віктор Орел.

Водночас сьогодні ввечері у Дніпропетровській обласній організації партії ВО «Батьківщина» оприлюднили офіційну заяву «про беззастережну підтримку акції Віктора Орла у розумінні не форми, а змісту» і закликали журналіста припинити голодування.

«Ми усвідомлюємо, що така форма протесту є крайністю, тому переконували Віктора Орла, як і не втомлюємося переконувати нашого лідера Юлію Тимошенко, від голодування відмовитися», – мовиться в заяві.
XS
SM
MD
LG