Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську суд зупинив одну з двох «мовних» справ


Адміністративний суд Івано-Франківської області вирішив у середу зупинити розгляд справи за позовом обласного прокурора до обласної ради про скасування її ухвали не визнавати на Прикарпатті закон «Про засади державної мовної політики», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Справу зупинили до вирішення по суті аналогічної справи в міському суді.

Така справа вже розглядається в Івано-Франківському міському суді за позовом керівника Російської общини Олександра Волкова. Прикарпатські депутати доводили, що одночасно у двох судах не можуть проходити однакові процеси.

За словами депутата обласної ради Юрія Романюка, вони і надалі вважають мовний закон антиконституційним. «Це політичне замовлення режиму (Президента Віктора) Януковича і Партії регіонів, яке виконуватимуть до останнього, – заявив він, – а наше завдання – відстоювати національні інтереси, інтереси української державності».

Сесія Івано-Франківської обласної ради ухвалила 23 серпня, що закон «Про засади державної мовної політики» не має виконуватися на території області як «антиконституційний» і «антиукраїнський», «спрямований на підривання національних основ української держави», а «єдиною мовою офіційної діяльності в області підприємств, установ та організацій всіх форм власності, мовою діловодства є державна українська мова». На цей закон виніс протест виконувач обов’язків прокурора області.
XS
SM
MD
LG