Доступність посилання

ТОП новини

У Москві створено Український конгрес Росії


У Москві створено загальноросійську громадську організацію «Український конгрес Росії». Як інформує агентство «УНІАН», таке рішення одноголосно підтримали учасники засновницького з’їзду організації, який відбувся сьогодні в Українському культурному центрі у Москві.

На з’їзд було делеговано 58 делегатів з різних регіонів Росії. Головою УКР обрано Любов Дяченко.

За її словами, відразу після з’їзду до Міністерства юстиції Росії подадуть необхідний пакет документів для реєстрації організації.

Як наголошується у статуті УКР, основною метою організації є об’єднання українських організацій Росії з відродження, вивчення, розвитку і поширення української культури, розвитку національної самосвідомості, захисту їх законних прав і інтересів, налагодження тісних зв`язків українців зі своєю етнічною батьківщиною – Україною, а також з українцями, які проживають в інших країнах світу.

УКР має намір взаємодіяти з органами влади Росії у питаннях задоволення національно-культурних потреб громадян українського походження.

Український конгрес Росії вирішили створити як всеросійську організацію української громади замість ліквідованого Верховним судом Росії Об’єднання українців Росії ще у травні. Головою її правління вже тоді обрали Любов Дяченко. Водночас частина української діаспори в Росії заявляла, що вважає це утворення за незаконне і має намір створювати власне. Це дало привід говорити про розкол у ній.
XS
SM
MD
LG