Доступність посилання

ТОП новини

Янукович в Об’єднаних Арабських Еміратах


Київ – 26 листопада – другий день офіційного візиту Віктора Януковича до Об’єднаних Арабських Еміратів. А потім Президент України має намір відвідати ще одну державу Перської затоки – Катар. За словами членів української делегації, в Абу-Дабі обговорюють перспективи співробітництва у енергетичній сфері та машинобудуванні, а також щодо залучення їхніх інвестицій в Україну. Економічні експерти, однак, перспективи співробітництва з ОАЕ оцінюють скептично. Кажуть: конкуренція там сильніша, ніж у Європі.

До Об’єднаних Арабських Еміратів Президент офіційна українська делегація на чолі з Президентом Януковичем прибула вже напередодні. У рамках візиту в Абу-Дабі відбудеться бізнес-форум, під час якого мають намір обговорити перспективи двостороннього співробітництва.

Товарообіг між Україною та Об’єднаними Арабськими Еміратами у докризовий період становив близько мільярда доларів. Потім показники знизились, але цього року країни мають намір досягти попереднього рівня співробітництва, запевнив у коментарі Радіо Свобода член української делегації, депутат-регіонал, екс-прем’єр Анатолій Кінах. За його словами, пріоритет мають атомна енергетика, авіабудування, агропромисловий комплекс – залучення східних інвестицій для втілення спільних проектів щодо транспорту і продовольства. Водночас Україна готова запропонувати своїх фахівців для зведення стратегічних об’єктів в Еміратах.

Якраз по цих напрямках ринки Близького Сходу і Південно-Східної Азії для нас дуже перспективні. Тут є попит на нашу продукцію і велике бажання зміцнювати співпрацю з Україною
Анатолій Кінах
«Якраз по цих напрямках ринки Близького Сходу і Південно-Східної Азії для нас дуже перспективні. Тут є попит на нашу продукцію і велике бажання зміцнювати співпрацю з Україною», – вважає Анатолій Кінах.

У Катарі переговори стосуватимуться інформаційних технологій, зазначив Кінах.

Арабські країни не вкладають гроші напряму

Його оптимізму не поділяє екс-міністр економіки України, депутат від НУНС Володимир Лановий. За його словами, арабські країни не вкладають гроші напряму, там не діють горизонтальні зв’язки фірми з фірмою, окрім того, Україні доведеться конкурувати із провідними європейськими виробниками.

Витримати таку конкуренцію у Катарі чи в Арабських Еміратах складніше, ніж у будь-якій країні Європи
Володимир Лановий
«Витримати таку конкуренцію у Катарі чи в Арабських Еміратах складніше, ніж у будь-якій країні Європи», – каже Володимир Лановий.

Візит Президента Януковича триватиме до 28 листопада. Спочатку планувалося відвідати Королівство Саудівська Аравія, однак, за офіційними повідомленнями, візит перенесли на невизначений термін.
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG