Доступність посилання

ТОП новини

США знову заявили, що влада Сирії може вдатися до хімічної зброї


Гілларі Клінтон на прес-конференції НАТО у Брюсселі, 5 грудня 2012 року
Гілларі Клінтон на прес-конференції НАТО у Брюсселі, 5 грудня 2012 року
Державний секретар США Гілларі Клінтон знову заявила сьогодні, що її країна занепокоєна можливістю використання хімічної зброї проти повстанців владою президента Сирії Башара аль-Асада, який, за її словами, «дедалі більше впадає у відчай».

За її словами, Вашингтон уже чітко дав знати офіційному Дамаскові, що використання хімічної зброї стало б «переходом за червону лінію», якого США не потерплять.

Іще один момент, який непокоїть США, – що Асад може втратити контроль над своєю хімічною зброєю і вона може потрапити до рук одного з численних угруповань його супротивників, сказала Клінтон, перебуваючи у Брюсселі на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

Крім того, держсекретар висловила впевненість, що режим президента Сирії впаде, і це тільки питання часу, а також того, скільки ще людей там загине.

Раніше у США, а також у Франції, Великій Британії чи в ООН уже не раз висловлювали занепокоєння, що влада Сирії може вдатися до хімічної зброї проти повстанців. Дамаск у відповідь так само багато разів запевняв, що цілком виключає можливість використати хімічну зброю проти власних громадян.
XS
SM
MD
LG