Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили виставку картин, присвячених Джонові Леннону


У Дніпропетровську в середу ввечері відкрилась унікальна виставка картин, присвячена Джонові Леннону. Вона приурочена до Всесвітнього дня The Beatles, який відзначається 16 січня, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Автор робіт – 46-річний дніпропетровський художник, давній шанувальник The Beatles Віталій Щербак. Він створив 10 полотен – портретів Джона Леннона, «людини-символу миру», на тлі прапорів різних країн світу, зокрема, тих, де зараз відбуваються воєнні дії. Остання його робота присвячена Сирії.

Як розповів Віталій Щербак, ідея створити серію картин «Джон Леннон – людина миру і світу» у нього з’явилась давно, задум був – написати один і той же образ багато разів.

«Я вибрав цей образ, бо, на мій погляд, саме це зображення Джона Леннона – найщиріше. Було б правильним зобразити портрет Леннона на тлі абсолютно усіх країн, що існують у світі. Поки я зупинився на рідній для нього Великій Британії, США, де він отримав друге громадянство, Японії, звідки родом його дружина Йоко Оно, а також країн, у яких зараз відбуваються заворушення», – розповів автор мистецької акції.

На кожному з полотен є фраза «Уяви собі світ», написана різними мовами. Її художник вважає гаслом своєї акції.

«Джон Леннон, окрім того, що був легендарним музикантом, був також самовідданим борцем за мир. Мені він близький за духом і світовідчуттям», – каже Віталій Щербак.

Він також зазначив, що планує написати Джона Леннона на тлі ще 30 прапорів країн світу.

Віталій Щербак – український художник та дизайнер, співавтор та ілюстратор книги «Бітлзтерапія», яка є одним із експонатів музею Джона Леннона в Токіо, а також автор серії коміксів із історії групи «Бітлз».
XS
SM
MD
LG