Доступність посилання

ТОП новини

Українець попросив політичного притулку в Білорусі і в Росії


Микола Кожушко
Микола Кожушко
Громадянин України Микола Кожушко з Дніпропетровська заявив у Мінську білоруському агентству «БелаПАН», що надіслав у п’ятницю листи з проханням надати йому політичний притулок до президентів Білорусі та Росії, Олександра Лукашенка і Володимира Путіна.

Кошушко, який є головою дніпропетровської обласної громадської організації «Правозахисна спілка «Допоможемо дітям», стверджує, що в Україні виникла «реальна загроза його життю» через те, що він займався питаннями, за його словами, незаконного розподілу чиновниками житла для дітей-сиріт і передачі його родичам цих чиновників. У відповідь, заявляє Кожушко, чиновники і силовики Дніпропетровщини залякували його й погрожували йому.

Кожушко також стверджує, що спершу виїхав до Росії, але й там його дістали телефонними погрозами, тож нині він живе у друга у Мінську в Білорусі, де має право перебувати до трьох місяців.

В Україні, у службі в справах дітей Дніпропетровської міської ради, сказали Радіо Свобода, що співпрацювали з Миколою Кожушком, але його гучні заяви щодо порушень прав дітей не підтверджувались.
XS
SM
MD
LG