Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи вирішили створити на батьківщині Брежнєва його музей


У Дніпродзержинську до кінця наступного року відкриють музей генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва, заявив у вівторок перший секретар Дніпропетровського обкому КПУ Сергій Храпов.

За його словами, підтримку у створенні музею надає Дніпропетровська облдержадміністрація. Як сказав Храпов, нині триває збір експонатів для музею – це особисті речі Брежнєва, фотографії тощо.

У коментарі Радіо Свобода Сергій Храпов не назвав конкретної суми коштів, які витратять на створення закладу.

«Суму назвати не можу, але можу сказати, що у Дніпропетровській області саме на прикладі таких людей, як Брежнєв та Щербицький, слід виховувати молоде покоління», – сказав Храпов, додавши, що цей музей буде невеликим, на кшталт музею Володимира Щербицького у Верхньодніпровську.

Водночас на батьківщині Леоніда Брежнєва музейники вже висловлювали перестороги щодо героїзації образу колишнього радянського керівника, нагадуючи землякам про нього як про ініціатора війни в Афганістані й організатора переслідувань українських дисидентів.

Минулого року встановлення меморіальних дощок Щербицькому та Брежнєву у Дніпропетровську викликало обурення опозиційних сил.
XS
SM
MD
LG