Доступність посилання

ТОП новини

Томенко називає позов щодо Власенка «маразмом»


Микола Томенко
Микола Томенко
Народний депутат від «Батьківщини» Микола Томенко називає ймовірність позбавлення його колеги по фракції Сергія Власенка депутатського мандата «маразмом». Про це він сказав у Черкасах.

«Створений прецедент, на жаль, руками нашого опозиційного колеги Юрія Кармазіна. Прецедент абсурдний. Ну як після прийняття присяги можна судовим рішенням позбавити вас депутатського мандата? Такого маразму, в принципі, ніколи не могло і не може бути», – наголосив він.

«Конституція чітко прописує процедури зняття депутатської недоторканності, коли відкривається справа. Але для цього треба зібрати 226 голосів. Будь ласка, якщо щодо Власенка є якісь питання – збирайте, ми це обговоримо і буде голосування», – зауважив Томенко.

Він припустив, що Вищий адмінсуд – за принципом, за яким позбавили мандатів Павла Балогу і Олександра Домбровського – може застосувати цю практику і до низки інших депутатів Верховної Ради.

«Знайдено хитрий варіант і цей інструмент буде використовуватися. Я думаю, що там вже є досить великий список. У ньому є і члени фракції Партії регіонів, які, на думку влади, виявляють дику самостійність, неадекватну самостійність. І, звичайно, великий список опозиціонерів, який можна використати в якийсь момент», – зазначив Томенко.

« Але треба зачепитися. От по Власенку зачепилися щодо адвокатської діяльності. У когось ще щось знайдуть. Може, у мене знайдуть: я, наприклад, засновник фонду. Скажуть, що я суміщаю громадською роботу з депутатською, і теж можуть подати в адміністративний суд», – припустив він.

Напередодні у «Батьківщині» повідомили, що Голова Верховної Ради Володимир Рибак зробив до Вищого адміністративного суду України подання щодо позбавлення Сергія Власенка депутатського мандату. Цю інформацію пізніше підтвердили й у самому суді.

Раніше Вищий адмінсуд позбавив депутатських мандатів Павла Балогу та Олександра Домбровського. Тоді подання зробив колишній народний депутат Юрій Кармазін.
XS
SM
MD
LG