Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті скасували зупинення будівництва міні-ГЕС


Рішення Івано-Франківської обласної держадміністрації про тимчасове зупинення будівництва міні-ГЕС на карпатських ріках, ухвалене рік тому, скасували, повідомив у вівторок голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк.

За його словами, минулого року після протестних акцій він розпорядженням «зупинив, а не заборонив будівництво дериваційних ГЕС у Карпатах».

При цьому керівник області наголосив, що дозволи на зведення таких міні-ГЕС були надані ще у 2008 році, за попередньої влади, а «закривати їх теперішня влада не має права, бо вкладені приватні кошти».

Для проведення експертної оцінки можливих негативних впливів таких гідроелектростанцій на довкілля створені експертні комісії з учених, екологів. За словами Вишиванюка, «висновки повинні давати саме вони, а не чиновники», і «за комісією останнє слово».

На Прикарпатті шириться рух «Врятуй Черемош», учасники якого протестують проти будівництва міні-ГЕС у Карпатах. На Черемоші заплановане будівництво 36 міні-ГЕС. Громади сіл то дають дозволи на спорудження таких електростанцій, то скасовують їх.
XS
SM
MD
LG