Доступність посилання

ТОП новини

Депутати планують повернутися до виборів у Києві 4 квітня


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Верховна Рада має намір 4 квітня розглянути в цілому проект постанови про призначення чергових виборів мера Києва й депутатів Київської міської ради на 2 червня. Про це на погоджувальній раді парламенту заявив спікер Володимир Рибак.

За його словами, проект постанови розглянуть, «якщо, звісно, це питання буде на належному рівні підготовлене».

Крім того, як повідомив Рибак, на цей день до порядку денного сесії Верховної Ради пропонується внести законопроекти про зміни до Конституції стосовно повноважень Рахункової палати і недоторканності народних депутатів й інших посадових осіб.

Минулого місяця Верховна Рада ухвалила за основу проект постанови про призначення чергових виборів мера Києва й Київради на 2 червня.

Перед цим 48 депутатів попросили Конституційний суд дати офіційне тлумачення положенням Конституції й закону про місцеві вибори, що встановлюють терміни й порядок їхнього призначення.

Фракція Партії регіонів заявляє, що буде голосувати за призначення виборів у Києві тільки після відповідного рішення КСУ.

Водночас в опозиції заявляють, що Конституційному суду дали вказівку відкласти вибори міського голови Києва і Київради до 2015 року.

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, наголосив, що його фракція буде вимагати, щоб парламент цього тижня розглянув питання про призначення виборів у Києві на 2 червня.
XS
SM
MD
LG