Доступність посилання

ТОП новини

Представники Європарламенту прибули до Тимошенко в лікарню


Члени спостережної місії Європейського парламенту в Україні Пат Кокс і Александер Квасневський прибули в неділю до центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де перебуває на лікуванні ув’язнена колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Група прихильників Тимошенко під воротами лікарні зустріла автоколону вигуками «Юлі – волю!»

У четвер Тимошенко вже відвідували в лікарні посли Євросоюзу і США в Україні Ян Томбінський і Джон Теффт.

Місія Європарламенту у складі євродепутатів, колишніх президента Європарламенту Пата Кокса і президента Польщі Александера Квасневського, прибула до України в неділю. Нинішній візит має протривати до вівторка.

В МЗС України повідомляли, що «в рамках програми перебування місії передбачені їхні зустрічі з посадовими особами України з метою обговорення питань, які передбачає мандат місії». У Європарламенті ж звертали увагу, що для безперешкодного підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС у Вільнюсі Україні необхідно знайти вирішення у справі Тимошенко, яке б не порушувало українського законодавства і відповідало нормам європейського, і висловлювали сподівання, що місія Кокса-Квасневського сприятиме вирішенню цього питання.

Кокс і Квасневський стали спостерігачами від Європейського парламенту в судових процесах над Юлією Тимошенко і почали роботу в червні минулого року. Пізніше їхній мандат розширили: крім справ колишнього прем’єра, вони також спостерігали за справами колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка.
XS
SM
MD
LG