Доступність посилання

ТОП новини

Суд не повірив у хворобу регіонала Мельника


Київ – Екс-депутата від Партії регіонів Петра Мельника, підозрюваного у хабарництві, мають примусово доправити до суду, де буде розглядатися питання про запобіжний захід на час слідства. Печерський райсуд Києва ухвалив таке рішення, оскільки дійшов висновку, що захист не надав доказів поважності причин, через які підозрюваний не з’являється на засідання. Утім, адвокати заявляють, що Мельник не може брати участі у суді через те, що його готують до операції на серці.

Сторона обвинувачення у справі ректора Національного університету Державної податкової служб Петра Мельника заявляє, що підозрюваний умисно ухиляється від участі в судовому засіданні, де мають розглянути клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Мельник відмовився від зустрічі з фахівцями Міністерства охорони здоров’я, які мали намір провести призначену судом медичну експертизу, заявив слідчий Олег Зайцев.

Мельника під час затримання не могли втримати троє – слідчий

Крім того, слідчий відзначив, що здоров’я підозрюваного різко погіршується лише тоді, коли потрібно їхати до суду або брати участь у слідчих діях.

Мельник ліг на ліжко і сказав, що стан здоров’я не дозволяє йому навіть розмовляти
Олег Зайцев
«Коли я зайшов у палату, Мельник сидів на ліжку та приймав їжу. Коли зайшли лікарі, я почав оголошувати, що за рішенням суду ми проводимо експертне дослідження. Мельник ліг на ліжко і сказав, що стан здоров’я не дозволяє йому навіть розмовляти. Ніхто не заперечує, що у Мельника є певні хвороби, але ці хвороби не перешкоджають його перебуванню у залі суду», – наголошує Зайцев.

Слідчий також розповів, що Мельника під час затримання не могли втримати троє співробітників правоохоронних органів.

Підозрюваний симулює своє начебто тяжке захворювання – Лавренюк

Зважаючи на наведені дані, прокурор Максим Лавренюк надав суду клопотання про примусовий привід підозрюваного.

При всіх цих захворюваннях Мельник працював раніше, виконував свої посадові обов’язки
Максим Лавренюк
«При всіх цих захворюваннях Мельник працював раніше, виконував свої посадові обов’язки. Крім того, в місті Ірпінь всім відомо, що він там працював і проживав, тому має тісні зв'язки. Ці факти свідчать про те, що Мельник умисно ухиляється від явки до суду, зловживаючи своїм правом та станом здоров’я, симулюючи своє начебто тяжке захворювання», – зазначив Лавренюк.

Потрібно застосувати до Мельника примусовий привід – суддя

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Марія­­-Маргарита Пилаєва задовольнила клопотання прокуратури.

«Суд вважає відсутніми належні дані про об’єктивну неможливість участі підозрюваного в даному судовому розгляді. Суд приходить до висновку про неповажність підозрюваного до даного судового засідання», – зачитала ухвалу Пилаєва.

Суддя постановила застосувати примусовий привід для Мельника на судове засідання 1 серпня о 10-й годині.

Мельник на операційному столі – Місюна

Між тим, адвокат підозрюваного Руслан Місюна запевняє, що Мельник перебуває у лікарні і готується до операції на серці.

«Я хочу побачити, як будуть людину з операційного столу доправляти. Як суддя Пилаєва буде вимагати виконання щодо його примусового приводу? Як це буде, я не уявлю! Він перебуває на операційному столі», – сказав Місюна.

Мельника заганяють на «той світ» – Назаренко

У свою чергу адвокат Олексій Назаренко наголосив, що Мельник перебуває в реанімації в дуже тяжкому стані. Але захисник не зміг озвучити точний діагноз свого підзахисного.

Це не дії з обрання запобіжного заходу. Це заходи, щоб мій підзахисний якнайшвидше опинився на «тому світі»
Олексій Назаренко
«Якщо людина, громадянин України перебуває у реанімації, увечері і зранку до неї вриваються працівники міліції, нібито лікарі, то як людина почуватиметься?Це не дії з обрання запобіжного заходу. Це заходи для того, щоб мій підзахисний Мельник якнайшвидше опинився на «тому світі», – зауважує Назаренко.

У понеділок, 29 липня цього року, Мельнику до суду викликали машину швидкої медичної допомоги. Наступного дня, 30 червня, суд не обрав запобіжний захід для Мельника через те, що не зміг визначити стан здоров’я підозрюваного.

Міліція затримала Мельника 27 липня за підозрою в одержанні 120 тисяч гривень хабара.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG