Доступність посилання

ТОП новини

Скарга до ВСУ дає владі юридичний механізм вирішення справи Тимошенко – адвокат


Олександр Плахотнюк
Олександр Плахотнюк
Скарга, подана захистом Юлії Тимошенко до Верховного суду про скасування її вироку в «газовій справі», є юридичним механізмом для вирішення справи Тимошенко, про який говорила влада. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив адвокат екс-прем’єра Олександр Плахотнюк.

«Є всі підстави для того, щоб скасувати вирок. Зараз проблема одна – Тимошенко за ґратами. Вона за ґратами перебуває лише за «газовою справою». Для того, щоб вона не перебувала за ґратами, треба скасувати вирок по «газовій справі». Для того, щоб скасувати вирок по «газовій справі», влада говорила, що нам треба якісь юридичні механізми, то ось – юридичний механізм!», – наголосив захисник Тимошенко.

За його словами, при дотриманні процедури перегляду вироку по суті, яка передбачена кримінально-процесуальним законодавством України, рішення має ухвалюватися всім складом ВСУ.

«Тобто, дійсно, це якраз буде показник. І я переконаний, що знайти трьох суддів для перегляду в касаційній інстанції – це легше, ніж весь склад ВСУ, коли будуть голосувати всі судді, які є членами ВСУ, й ухвалювати рішення: чи скасовувати вирок, чи не скасовувати вирок? Але це дійсно є юридичним механізмом для виходу з цієї ситуації», – зауважив Плахотнюк.

Адвокат Тимошенко допускає, що максимальний термін розгляду справи у Верховному суді, «якщо без усіляких затягувань», – 2,5-3 місяці.

«При бажанні це можна в один день зробити. Як в один день? Питання про допуск вирішити в один день. Передати справу в один день», – сказав Плахотнюк.

Вчора захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що подав заяву про скасування вироку екс-прем’єра в газовій справі. За його словами, через зміни в законодавстві, ініційовані владою, цю заяву два тижні має право розглядати Вищий спеціалізований суд, а потім вона може потрапити до Верховного суду.
XS
SM
MD
LG