Доступність посилання

ТОП новини

У США визнали винним військового, який убив 13 людей на військовій базі


Нідал Малік Гасан, архівне фото
Нідал Малік Гасан, архівне фото
У США журі присяжних військового суду на базі Форт-Гуд у штаті Техас визнало у п’ятницю винним за всіма звинуваченнями офіцера, який убив 13 людей на цій базі майже чотири роки тому.

42-річного майора Нідала Маліка Гасана звинуватили у 13 свідомих убивствах і 32 замахах на вбивство.

Таким чином, йому може загрожувати смертна кара.

Військовий суд почне слухання щодо вироку Гасанові в понеділок.

Гасан, який сам веде свій захист, не викликав свідків на свій захист і сам не давав свідчень і у п’ятницю теж відмовився від прикінцевого слова.

На початку слухань понад два тижні тому військовий прокурор заявив присяжним, що Нідал Малік Гасан планував «убити якнайбільше військових, скільки вдасться».

Гасан раніше заявляв, що його вбивства американських військових були цілком виправдані, щоб відвернути ще більше число вбивств бойовиків ісламістського войовничого руху «Талібан» в Афганістані, з якими там воювали американці.

Майор Нідал Малік Гасан, військовий психіатр, 5 листопада 2009 року вчинив стрілянину на своїй військовій базі Форт-Гуд у штаті Техас, убивши 13 людей і поранивши 32 особи.

Гасан, громадянин США, народжений поблизу Вашингтона в родині палестинських біженців, служив в армії США з 1995 року й є мусульманином за вірою.

Перед стріляниною Нідал Малік Гасан, як повідомляють, регулярно спілкувався з радикальним ісламським проповідником Анваром аль-Авлакі.
XS
SM
MD
LG