Доступність посилання

ТОП новини

Під Радою вимагали євроінтеграції


«Євронаступ» під Верховною Радою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:29 0:00
Близько 150 людей зібрались біля будівлі комітетів Верховної Ради вимагати «реальних євроінтеграційних кроків». Учасники акції закликають парламентарів якнайшвидше ухвалити пакет законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом.

Якщо хтось із депутатів не працюватиме задля зближення України з ЄС, кажуть організатори, то проти них «застосують санкції» – складуть поіменний список таких парламентарів і працюватимуть на зниження їхніх рейтингів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, частина часників ініціативи «Євронаступ» прийшла на акцію, закривши власні обличчя. За словами організаторів, в акції взяли участь понад 800 людей, а із закритими обличчями були лише двоє.

«Від громадськості сьогодні залежить надзвичайно багато, тому що люди, які сидять під куполом (Верховної Ради – ред.) дуже часто не чують того, що хоче їм сказати громадянське суспільство», – каже екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Сьогодні у парламенті відбувається погоджувальна рада.

Спікер парламенту Володимир Рибак у виступі 1 вересня зазначив, що Україна сподівається у листопаді підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом. «Ми шість законів розглянемо цього тижня, і залишаться ще кілька законів. Це закон про прокуратуру, який ми маємо до листопада ухвалити. Це законодавство про вибори до Верховної Ради. Гадаю, ми підходимо до того, що оголосимо вибори в семи округах. І є питання по судовій системі. Ось ці три закони. Всі інші зобов’язання ми на сто відсотків перед Європейським союзом виконуємо», – сказав він журналістам.
XS
SM
MD
LG