Доступність посилання

ТОП новини

У Росії прихильникам Навального дозволили мітинг у центрі Москви


Олексій Навальний із родиною після голосування в Москві, 8 вересня 2013 року
Олексій Навальний із родиною після голосування в Москві, 8 вересня 2013 року
Влада Москви дала в неділю дозвіл прихильникам опозиціонера і кандидата на посаду мера столиці Росії Олексія Навального провести в понеділок мітинг у центральній частині міста, на Болотній площі, яка стала широко відома після кількох масових опозиційних демонстрацій на ній попередніми роками.

Як повідомили в департаменті регіональної безпеки міської адміністрації, команда Навального може провести мітинг з участю до 2 тисяч 500 людей.

У неділю в Росії відбувається «єдиний день голосування», в перебігу якого, зокрема, в Москві обирають мера. Олексій Навальний є провідним суперником дотеперішнього прокремлівського керівника російської столиці Сергія Соб’яніна. За опитуваннями, Навальний далеко відстає від Соб’яніна, і супротивники Кремля сподіваються, що він отримає хоч кілька десятків відсотків голосів, що, на їхню думку, завадить відправити опозиціонера за ґрати за вже винесеним йому кримінальним вироком, який іще не набув чинності.

За повідомленнями, явка на вибори дуже низька. У Москві вони відбуваються без істотних порушень через велике число спостерігачів, але про серйозні порушення, за даними громадського спостережного руху «Голос», повідомляють із інших регіонів Росії.

Цього дня у 33 регіонах країни обирають 8 керівників цих регіонів, депутатів 16 регіональних законодавчих зборів і мерів 11 центральних міст регіонів. Крім того, вибори нижчих рівнів відбуваються практично в усіх регіонах Росії.
XS
SM
MD
LG