Доступність посилання

ТОП новини

Режим хоче відправити Юлію на лікування в максимально принизливій формі – Олександр Тимошенко


Чоловік Юлії Тимошенко – Олександр Тимошенко – переконаний, що на лікування за кордон колишня прем’єр України повинна відбути вільною людиною, українкою і громадянкою, яка користується всіма громадянськими правами. Про це він заявив сьогодні в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода. На думку Олександра Тимошенка, у президента України Віктора Януковича у цій ситуації тільки один вибір – захист інтересів України, а цим є європейська інтеграція України.

«Але мені здається, що влада зараз не хоче цього робити і вигадує всілякі маневри, щоб відтягнути момент відправки її на лікування. До того ж режим хоче це зробити в максимально принизливій формі, мало що не в наручниках і кайданах. По-моєму, це неприйнятно. Я підтримую як варіант логіку дій, що її запропонували Кокс і Квасневський – це часткове помилування. На лікування Юлія повинна відбувати вільною людиною, українкою, громадянкою, яка користується всіма громадянськими правами».

Раніше в своєму блозі польський євродепутат Марек Сівец повідомив, що Європа запропонувала застосувати до Юлії Тимошенко «часткове помилування», за якого колишній премʼєр отримає свободу, але муситиме сплатити 200 мільйонів доларів штрафу і втратить громадянські права на 3 роки.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном й пообіцяв підписати такий закон.

Повне інтерв'ю з Олександром Тимошенко читайте тут:
18.10.2013
Юлія повинна відбувати на лікування вільною людиною, громадянкою – Олександр Тимошенко

«Я підтримую як варіант логіку дій, що її запропонували Кокс і Квасневський – це часткове помилування» далі
XS
SM
MD
LG